Akkerhof brengt de boerderij dichtbij

Over Akkerhof

Akkerhof is een modern agrarisch familiebedrijf dat gericht is op het produceren en verkopen van goede voeding. Kringlooplandbouw, duurzaamheid en onderlinge verbinding zijn daarbij onze kernwaarden. Wij brengen de boerderij graag dichterbij de consument. Dit doen wij door rechtstreekse verkoop via onze boerderijwinkel in Vaals.

Het is onze missie om duurzaam voedsel te telen en meer bewustzijn te creëren over goede voeding voor een gezond en gelukkig leven: Growing is (y)our business. Online doen we dit via onze social media kanalen akkerhofvaals en deze website. Van oorsprong een familiebedrijf waarin kennis van generatie tot generatie werd overgeleverd, zijn wij tegenwoordig een modern bedrijf dat samen met een team van gepassioneerde werknemers aan haar missie werkt. 

Lees hier meer over de historie van ons familiebedrijf. De kernwaarden van ons familiebedrijf zijn verankerd in ons DNA. Je leest ze hieronder.

Gezin Akkerhof
Een korte samenvatting

Akkerhof in cijfers

0 jaar ervaring
0 koeien
0 hectare land
0 producten
Schijf van Vijf

Deze vijf kernwaarden maken Akkerhof tot hét bedrijf voor je lijf!

1. Passie

Bij Akkerhof beschouwen we passie niet alleen als een emotie, maar als een fundamentele kernwaarde die de basis vormt voor alles wat we doen. In het hart van ons bedrijf staat het geloof dat passie de sleutel is tot innovatie, doorzettingsvermogen en een positieve werkomgeving. 
Alles wat je doet met passie, straalt energie uit, inspireert en moedigt creativiteit aan. Het is deze energie die de motor vormt achter onze constante zoektocht naar verbetering en groei. We willen niet alleen aan verwachtingen voldoen, maar deze ook overtreffen. Wij zijn gedreven door een innerlijke motivatie die voortkomt uit passie voor wat we doen. En omdat wij samen een gezamenlijke passie delen, ontstaat er een synergie die de samenwerking bevordert en ons in staat stelt om doelen te bereiken. Passie is de lijm die de diverse talenten en vaardigheden van ons bundelt.

Bovendien weerspiegelt die passie zich in de kwaliteit van onze producten en diensten voor jou. Het streven naar excellentie is niet alleen een doel op zich, maar een natuurlijk gevolg van de toewijding en liefde voor ons vak. “Wij gaan voor de 10” is ons motto. Ook als dat niet altijd lukt: aan onze inzet zal het niet liggen. 
In een wereld die voortdurend verandert, is passie het kompas dat Akkerhof leidt door uitdagingen en kansen. Dit is al generaties lang het geheime ingrediënt gebleken. Het is de brandstof die ons in staat stelt om veerkrachtig te blijven, zelfs in moeilijke tijden, en te blijven streven naar het verwezenlijken van onze visie.

Passie vormt de kern van wie we zijn als bedrijf. Het is de motor van onze groei, de lijm van onze gemeenschap en de bron van onze innovatie. Bij ons bedrijf geloven we dat wanneer passie de drijvende kracht is, succes onvermijdelijk volgt, en dit streven we elke dag na, in alles wat we doen.

2. Vakmanschap

Op de Akkerhof is vakmanschap niet alleen een vaardigheid, maar een van onze onderscheidende kernwaarden. Elk aspect van ons werk, van zaaien tot oogsten en van verwerking tot verkoop, weerspiegelt een diepgewortelde toewijding aan ambachtelijkheid. Met onze kennis en passie die wij al tientallen jaren van generatie op generatie doorgevenboeren streven wij naar perfectie in elke teelt en in elk bedrijfsonderdeel. Vakmanschap komt tot leven in de zorgvuldige selectie van zaden en rassenkeuzes, inkoop en presentatie. Wij blijven onszelf uitdagen om meer kennis te vergaren, om ons aan te passen aan veranderende omstandigheden en te streven naar verbetering op bedrijfsniveau in elk detail. Duurzaamheid en kringlooplandbouw staan daarbij hoog in het vaandel. Daarnaast zijn wij ons bewust van onze unieke locatie in globaal perspectief. Onze lössgronden zijn vruchtbaar en daarmee voelen wij de verantwoordelijkheid voor het voeden van de wereld en het halen van hoge producties op een duurzame manier. Niet iedereen is geboren op een van de meest vruchtbare gebieden ter wereld. Die verantwoordelijkheid willen wij invullen door een toewijding aan vakmanschap. Het is deze toewijding aan vakmanschap die niet alleen de kwaliteit van onze producten verbetert, maar ook een erfenis van zorg voor het land, de natuur en de gemeenschap creëert.

Schijf van vijf kernwaarden Akkerhof

3. Verbinding

Verbinding maken is een van de primaire behoeften van de mens. Bij Akkerhof zien we verbinding maken in een breed perspectief. Bij onze boerderij is verbinding een essentiële kernwaarde die de basis vormt van alles wat we doen. We koesteren niet alleen de verbinding met jou als klant, maar streven ook naar het verdiepen van jouw band met voedsel. Onze transparante benadering nodigt jou uit om de reis van zaad tot tafel te volgen, waardoor een diepere waardering ontstaat. Bovendien omarmen we de connectie met de boerderij zelf, waar elk gewas met zorg wordt gekoesterd. Daarnaast zoeken wij verbinding met jou als mens door de persoonlijke benadering in onze winkel. Je wordt gezien en wij begroenten je dan ook graag. Door deze onderlinge verbondenheid willen wij een gemeenschap creëren van bewuste consumenten, gedreven door de gedeelde waarden van duurzaamheid en waardering voor ambachtelijk geteeld voedsel.

4. Gezondheid

Onze winkel noemen wij ook wel de Geluksfabriek. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het eten van acht stuks groenten en fruit per dag je gelukkiger maakt. Met onze pure producten willen wij de aanmaak van de 4 gelukshormonen stimuleren. Een bezoek aan onze winkel is dus niet alleen goed voor jouw smaakpapillen maar zet ook jouw eigen geluksfabriek in werking. Het is onze missie om meer bewustzijn te creëren over goede voeding voor een gezond en gelukkig leven. Ook bij de teelt van onze akkerbouwgewassen en het houden van onze dieren staat het produceren van gezonde voeding voorop. Door op microbiologisch niveau na te denken over bijvoorbeeld het voer van ons vee en bij de gewasbescherming rekening te houden met wachttermijnen en werking van middelen proberen wij een zo gezond mogelijk, betaalbaar product op tafel te zetten.

Gezondheid en voeding is een maatschappelijke trend die steeds belangrijker wordt. Ook Akkerhof wil deze trend meer gaan verankeren in de kernwaarden. Dat is een reis die we samen met jou gaan maken!

5. Duurzaamheid

Duurzaamheid staat in familiebedrijven voorop. Wij streven ernaar om ons bedrijf en onze kennis van generatie op generatie door te geven. Duurzaamheid is dan essentieel. Wij willen zorgvuldig omgaan met natuurlijke hulpbronnen en biodiversiteit koesteren. Onze focus op bodemgezondheid en kringlooplandbouw bevordert een veerkrachtig ecosysteem. Duurzame energiebronnen, waterbeheer en minimale milieu-impact zijn integrale aspecten. Door deze waarden te omarmen, streven we niet alleen naar productieve oogsten, maar bouwen we ook aan een agrarisch model dat de planeet respecteert, de gemeenschap ondersteunt en klaar is voor de uitdagingen van de toekomst. Doordat jij lokaal bij de boer inkoopt kan ook jij mee profiteren van deze kernwaarden. 

Begroenten ~ (ww) Jouw boodschappenmandje vullen met heerlijke verse groenten en fruit onder het genot van een warme begroeting.

Onze geluksbrengers

Akkerhof Medewerker Paul Paul
Akkerhof Medewerker Adam Adam
Akkerhof Medewerker Armand Armand
Akkerhof Medewerker Hélène Hélène
Akkerhof Medewerker Demi Demi
Akkerhof Medewerker Kyara Kyara
Akkerhof Medewerker Ella Ella
Akkerhof Medewerker Fenne Fenne
Akkerhof Medewerker Rita Rita
Akkerhof Medewerker Daniek Daniek
Akkerhof Medewerker José José
Akkerhof Medewerker Saskia Saskia
Akkerhof Medewerker Claire Claire
Akkerhof Medewerker Valerie Valerie
Akkerhof Medewerker June June
Neem contact op
Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies conform regelgeving van de Autoriteit Persoonsgegevens. De cookies worden dus niet gebruikt voor marketingdoeleinden. Bekijk voor meer informatie ons privacybeleid.
Ik begrijp het
Aan het laden...