Kom langs in onze Geluksfabriek

Puur aanbod in onze winkel

In onze boerderijwinkel draait alles om pure, onbewerkte producten die je lichaam laten stralen. Met trots presenteren wij een assortiment waarin jouw welzijn en onze passie voor de producten centraal staan. In onze winkel, gelegen in Vaals, vind je niet alleen producten van onze eigen boerderij, maar ook een selectie van producten van collega-boeren en telers uit de regio. Dankzij onze slimme logistiek brengen we de boerderij dichtbij, zodat je kunt genieten van de rijke smaken van het platteland, allemaal onder één dak. Wij noemen onszelf met trots een echte winkel, waar de producten uitblinken in smaak en kwaliteit. Ons stralende team staat dagelijks voor je klaar voor een persoonlijke service op maat.

Wij noemen onze winkel ook wel de Geluksfabriek. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het eten van 8 stuks groenten en fruit per dag jou bewezen gelukkiger maken. Dus als jij jouw Geluksfabriek wil aanzetten, bezoek dan onze boerderijwinkel in Vaals. Kom langs en ontdek het zelf.

Bekijk hier de openingstijden

Winkel van Akkerhof Akkerhof brengt de boerderij dichterbij

Aardappelen, groenten en fruit

Bij Akkerhof staat liefde voor vers en lokaal eten centraal en vind je aardappelen, groenten en fruit van de boer. Als echte groenteboer, telen wij onze aardappelen op ons eigen bedrijf. Zo ben je er zeker van dat wat je op je bord krijgt, rechtstreeks van de boerderij komt. De appels en peren, aardbeien, bessen, kersen en pruimen komen in het seizoen allemaal van fruittelers in de buurt. Wij houden van de lokale smaken en kopen wat mogelijk is lokaal in. En als het seizoen ons gunstig gezind is, voegen we graag wat bloemkooltjes, koolrabi of broccoli uit onze eigen moestuin toe aan ons assortiment.

Met 25 jaar inkoopervaring bij groothandels en veilingen, weten wij als geen ander het beste voor jou te selecteren. De lekkerste mandarijnen, het meest exotische fruit zoals ananassen en heerlijke mango's, bij ons ben je verzekerd van de meest verse en smaakvolle vitamientjes. In onze landwinkel haal je authentieke smaken direct van de boer naar jouw tafel.

Wist je dat we ook werkfruit voor bedrijven verzorgen? 

Groenten en fruit van Akkerhof Afbeelding rand

(H)eerlijk vlees van eigen bedrijf

Bij Akkerhof onderscheiden wij ons met grasgevoerd vlees van onze eigen boerderij. Hier draait alles om kwaliteit, smaak en de gezondheid van jou en het milieu. Op ons bedrijf grazen 80 koeien en 20 schapen en volgens de principes van kringlooplandbouw telen wij al ons veevoer zelf. Dit resulteert in puur en eerlijk grasgevoerd vlees dat niet alleen heerlijk smaakt maar ook beter is voor jouw darmen, en dus gezonder voor jou! Het rundvlees en lamsvlees in onze winkel komt allemaal van dieren van onze eigen boerderij. Daarnaast bieden wij scharrelvarkensvlees uit de regio aan en kip die gegarandeerd antibioticavrij is. 

Onze filosofie is eenvoudig: eet vlees met mate, varieer en vermijd overmatig bewerkt vlees. Maar wat je ook kiest, zorg ervoor dat het goed is. Vlees van de boer dus. Kwaliteit boven kwantiteit! Kies bewust en geniet van (h)eerlijk vlees van Akkerhof.

Vriesvers

Wij werken volgens het vriesvers-concept. Dit houdt in dat wij een dier slachten en vervolgens het hele dier verwerken, waarna we het meteen invriezen. Deze aanpak zorgt ervoor dat er niets verloren gaat. Bij ons krijgt elk deel van het dier een doel. De botten worden gebruikt voor rijke bouillons, terwijl orgaanvlees een gewilde lekkernij is voor huisdieren. Zelfs de kleinste reststukjes vinden hun weg in ons gehakt, waar we vervolgens heerlijke hamburgers en braadworsten van creëren. Wil je snel genieten van je stukje vlees? Leg het gevacumeerde vlees gewoon een half uurtje in koud of lauw water. Zo ontdooit het snel en behoudt het zijn kwaliteit.

Op=op

Oude natuurgodsdiensten bedankten een dier eerst voor ze het slachten. Bij Akkerhof voelen ook wij deze dankbaarheid. Deze dankbaarheid vertaalt zich in ons streven om niets te verspillen. Het invriezen van al ons vlees is niet alleen een effectieve methode om bederf tegen te gaan. Soms kan het voorkomen dat een bepaald vleesproduct even niet beschikbaar is. Dit komt doordat er slechts een beperkt aantal biefstukjes aan een dier zitten. Zo willen we jou als klant stimuleren om gevarieerd te eten. Een lekker stoofpotje tussendoor of een heerlijke soep trekken: als je in het ritme van de natuur gaat koken word je vanzelf creatief. Elke week hebben wij een ander vleespakket in de aanbieding, zo blijf je afwisselen. Wil jij een groter vleespakket bestellen zodra wij geslacht hebben? Dat kan natuurlijk ook! In onze boerderijwinkel staan wij je graag te woord.

Met zorg bereid

Salades en soepen

In onze keuken bereiden wij wekelijks koude schotel en heerlijke fruitsalades gedurende de zomermaanden. Daarnaast werken wij nauw samen met collega's om jou een uitgebreid assortiment aan salades te presenteren, vers opgeschept zoals jij het wenst.

Duurzaam denken doen wij niet alleen door kringlooplandbouw, maar ook door zoveel mogelijk maatschappelijk te ondernemen. Een voorbeeld hiervan is de mooie samenwerking met Talentino. Talentino is een uniek initiatief van talent, een zorgbureau voor mensen met een verstandelijke en/of psychiatrische beperking in de regio Zuid- en Midden Limburg. Ze geven jongvolwassenen de kans om in kleine groepjes onder begeleiding van een echte leermeester te leren werken in de horeca en grootkeuken. Zij bereiden voor ons de heerlijkste soepen en met onze aardappels zelfs de meest winterse stamppotten zoals zuurkoolstamppot, spruitenstamppot en hutspot. Ontdek het zelf en kom langs in onze winkel.

Bezoek onze winkel

Salades van Akkerhof Afbeelding rand
Een korte samenvatting

Akkerhof in cijfers

0 jaar ervaring
0 koeien
0 hectare land
0 producten

Boerenkaas, zuivel en boerenijs

Al 25 jaar mogen wij de prachtige producten van zuivelboerderij Huijnen uit Reijmerstok verkopen. Met hun prijswinnende boerenkazen en een assortiment aan pudding, yoghurt, melk en rijstepap, bevind je je in een waar zuivelparadijs. Of wat dacht je in de zomer van een heerlijk ijsje? Proeven is genieten. Als je de volle smaak van deze producten eenmaal gewend bent, wil je nooit meer anders. Voor de liefhebbers hebben wij ook de mooie producten van Geitengeluk in het assortiment. Geitenkazen en geitenzuivel die op een kleinschalig geitenbedrijf in Noord-Limburg worden geproduceerd. En als je nog niet overtuigd bent, dan zal onze Limburgse buffelmozzarella dat zeker doen. Hoogwaardige eiwitten die je smaakpapillen strelen. Wil je een borrelplankje bestellen? Proef, geniet en laat de boerensmaken jouw zintuigen verwennen. 

Bekijk hier onze borrelplanken

Eieren van boeren uit de regio

Boter, kaas en eieren…bij ons voel je je zonder twijfel een winnaar. Ervaar de perfectie van eieren uit de streek, direct van de boer naar jouw keuken. Uit Ingber verkopen we de eieren van kippen die buiten in de wei scharrelen. Uit Reijmerstok verkopen we eieren van kippen die binnen scharrelen. Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Kies bewust, kies lokaal en geniet van de smaak van boerse kwaliteit.

Streekproducten en geschenken

Fruitsappen, jam, honing, stroop: de Limburgse regio heeft zoveel lekkers te bieden. Het landschap herbergt vele wijngaarden waar wij een aantal wijnen van verkopen. Wij stellen met veel zorg de mooiste pakketten voor je samen.

Meer over kerstpakketten en cadeau’s

 

Blijf op de hoogte Volg ons op instagram
Neem contact op
Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies conform regelgeving van de Autoriteit Persoonsgegevens. De cookies worden dus niet gebruikt voor marketingdoeleinden. Bekijk voor meer informatie ons privacybeleid.
Ik begrijp het
Aan het laden...